lauantai 26. maaliskuuta 2011

Jotain ihan muuta

Oon nyt pari viikkoa kohta miettiny, että kirjotanko vai en... En taida, mitä se ketään kiinnosta... Tai ehkä sittenki, jos joku sittenkin saa siitä jotain?! Ja ompahan itselle tallennettuna kaikki, mitä tähän 4 viikkoon mahtuu.


Aloitin nimittäin Jutta Gustafsbergin ja Bullin laatiman Go Fat Go- haasteen 14.3.
Edellispäivänä ystäväni laittoi viestin, "nyt lähtee vauvakilot, Jutan kuuri aloitettu!" Ja seuraavana aamuna, hetken mielijohteesta kaivoin keittiövaa´an pöydälle ja siitä se lähti. 


Lempparikeitot ja raejuusto <3

 Tämän samaisen ystävän kanssa meillä oli oma projektimme vuoden 2009 aikana, kun lennot Thaimaahan oli varattu tammikuulle 2010. Tuolloin tilanne oli päinvastainen, vauvakilot oli minulla ja pientä hienosäätöä hänelle. Ja Thaimaan matka oli täydellinen motivaattori, pudotin 11 kiloa salilla rehkien ja sain aikaan lihakset, näkyvät lihakset! :) 
Omat ruoat tulee helpolla ja nopeaa, mutta keittiötunteja kertyy kun muutkin pitää ruokkia...

 
Mutta tähän päivään...

Jutan ja Bullin haaste taidettiin heittää ilmoille ensimmäistä kertaa keväällä 2010 ja viimeisin nyt tammikuussa. Kokeilin tätä myös vuosi sitten, mutta vatsani oli tuolloin eri mieltä, jopa vesi sai aikaan kamalaa närästystä. 

Moni kaveri on kysynyt miksi!? Olen normaalipainoinen , mutta  paino heittelee helpolla koska olen aivan armoton sokerihiiri ! Herkuttelut kertyy ikävästi "jenkkisten" seudulle, ja nyt ne saa lähteä! Uskon että samalla ruokamäärät pienenee ja sokerinsietokyky huononee. ;) Kuten Jutta ohjeistuksessaan kertoo, ruokavalio on tehty kaikenkokoisille sopivaksi, lähtökohtaisesti ylipainoinen voi pudottaa jopa 5-12 kiloa ja alun alkaen hoikempi kiinteytyy huomattavasti. 


Ruokavalio yksinkertaisuudessaan on tämä:
Aamupala: Kaurapuuro, 100g raejuustoa, 1½ dl sokerintonta mehukeittoa + 2x omega 3
Lounas: 100g lihaa/kanaa/kalaa, 200g kasviksia, 25g raejuustoa/ 1 munan valkuainen, 5g oliiviöljy
Välipala: 250g rasvatonta maitorahkaa + 100g pakastemarjoja
Päivällinen: 100g lihaa/kanaa/kalaa, 200g kasviksia, 40g pastaa/riisiä/170g perunaa, 5g oliiviöljy
Iltapala: 250g rahkaa/150g raejuusto, 1 dl mehukeittoa,10g vehnälesettä + 2x omega 3
Kaikki punnitaan raakana, kaikki on sokeritonta ja rasvatonta. Vettä vähintään 3 litraa päivässä. Treenien jälkeen 40g dietmixiä veteen sekotettuna. Kaloreita päivässä kertyy noin 1500.  

Lisäksi ohjelmaan kuuluu myös liikunta, aerobinen + kuntosali, mutta sen osalta olen pidättäytyny omassa "ohjelmassani"  eli Pumpissa ja Combatissa, yhteensä 2-4 kertaa viikossa. Mahdollisuuksien mukaan olen käyny myös kävelyllä, ja jos sen juoksunkin sais taas aloteltua kun tiet sulaa ja jos polvi kestää.


Väli- ja iltapalat on niiiiiiin hyvää!


So far: 
- ensimmäinen viikko oli vaikea!!
- toinen on mennyt ongelmitta
- päiviä takana 12, kiloja lähtenyt 2,5 
- olen oppinut juomaan sen 3 litraa vettä, ihmeiden aika ei siis ole ohi 
- iho kiittää vedestä 
- olo on todella hyvä ja energinen
- kaipaan hedelmiä, turkkilaista jogurttia ja poppareita
- selvisin jo yksistä synttärikemuista täysin puhtain paperein, vaikka tarjolla oli voileipäkakkua, poppareita, sipsiä, kakkuka, karkkia, kaurakeksejä...
- en ole kieltänyt herkkuja muulta perheeltä, vaikka sekin kävi alkuun mielessä ;)
- Olen aika ylpeä itsestäni, ainoat "lipsumiset" on +/- 2 gramman heitot kasvisten ja lihan punnitsemisessa. :) 
 - melkein tunnen kuinka selkäranka vahvistuu!! ;D 


Lauantai-illan päivällisvaihtoehdot.

Sellanen projekti, kertoilen väliaikatietoja, halusitte tai ette ja 11.4., ennen Helsingin lentoa kerron lopputuleman tälle 4 viikon rääkille! ;) P.S. Tervetuloa uudet lukijat!!!! <3 Kohta alkaa raksailut ja blogi herää henkiin toden teolla! :)
P.P.S. Miltä uusi ulkoasu näyttää? Liian väritön? Halusin pois sen tunkkaisen vanhan...

7 kommenttia:

 1. Kylläpä sinulla on tahdonvoimaa! Mä olen sokerihiireillyt ihan mahdottomasti. Täytyy minunkin vähentää hiukan. Valoisia päiviä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuire! :) Mulla ei tuntunut onnistuvan tuo vähentäminen ollenkaan, oli pakko lopettaa hetkeksi kokonaan. Aurinkoisia päiviä sinnekin! :)

  VastaaPoista
 3. heips.

  Kiva kun kirjoitat tosta dietistä! Mua kiinnostaa kaikki erilaiset dietit + kokemukset.. Jos joskus on tarvetta laihduttaa lisää, niin onpa sitten muitten kokemuksia joiden pohjalta valita dieetti.

  Tsemppiä urakkaan!!

  VastaaPoista
 4. Hei lattenainen! Kiva jos kiinnostaa, kirjotan mielellään. Nämä on just niitä asioita, joihin tarvii aina kaiken mahdollisen tuen ja kannustuksen, hyvistä kokemuksista puhumattakaan. :)
  Ja kiitos, sitä tsemppiä tarvitaan vielä!

  VastaaPoista
 5. Hei! Sopiiko go fat go seka miehille että naisille?

  VastaaPoista
 6. Tämäpä oli minulle uusi dietti. Pitäisi tosiaan kokeilla! Kuulosti simppeliltä, mutta tosiaan vaatii sitä selkärankaa joka on meikäläisellä jotenkin ihan olemanton juuri nyt...

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Eiköhän se sovi ihan molemmille. Miehillä tosin on lupa syödä vähän enemmän, jos en aivan väärin muista niin saa määrät kertoa 1,5:llä. Onnenpekat! ;)

  Mansardikaton alla: Selkärankaa tämä kyllä kysyy, mutta tulokset näkyy ja mikä parempi, tuntuu niin nopeasti, että se motivoi jaksamaan!

  VastaaPoista