perjantai 18. kesäkuuta 2010

Multasormi vailla työtä

Tässä kesässä parasta on ehdottomasti se, ettei tarvii leikata nurmikkoa. Meillä oli edellisen talon pihassa semmonen supernurmi että sitä piti olla leikkaamassa vähintään kolmen päivän välein ja se oli väliin aika raskasta.

Mutta kyllä nyt täytyy myöntää, että muita pihahommmia on ikävä! Suuren osan elämästäni olen asunu kerrostalossa enkä ois ihan heti uskonu innostuvani istutus-puuhista, vaan niinpä kävi. Sehän on sisustamista ulkona! :)

Pahin haikeus on ohi, piikki oli tuossa kuukausi sitten. Sen aikana kerkesin kuiten miettiä, mitä ehdottomasti haluan seuraavaan pihaan...

1. Omenapuu
Eihän tuo ihan parissa vuodessa kasva näin näyttäväksi, mutta jaksan ootella. Sitten sen alle katetaan pöytä, ja sen jälkeen leivotaan mansikkabrita.

2. Purppuratuomi
Vanhan kodin pihaan istutettiin purppuratuomi Piitulle, ja minusta oli tosi harmi ettei sitä voitu ottaa mukaan ku muutettiin...

3. Syreeni
Ja nimenomaan valkoinen syreeni. Sitä haluaisin aidanteeksi takapihalle.

4. Purppuraheisiangervo
Tykkään kaikista purppuroista :) Istutin tätä viime syksynä vanhan kodin pihaan, mutta en ikinä kerenny näkemään, millanen siitä tulee.


5. Timanttituija
Niitä vaan täytyy olla. Etupihalla.

6. Pioni
Näin keväällä kuvan lehdessä. Menestymisestä näillä leveyksillä en tiedä, enkä juuri mistään muustakaan, mutta kaunis!


7. Lilja
Ihana!Semmosia. Must have-puskia. Aika lailla valkosta ja purppuraa näyttää olevan, onneks tuija vähän pelastaa!

Saapa nähä pääseekö jo ens syksynä istuttaan ekat...

(Kuvat napsittu netistä, puutarhojen sivuilta )

3 kommenttia:

 1. NO ihan on samat suosikit kun mulla!! Ainoa joka ei ollut mun listalla on tuo purppuraheisiangervo, se on jotenkin vieraampi minulle. Lisäksi tykään kaikista mummola perennoista kuten kellokukista (kissankellot) ja ritarinkannuksista ja niin niistä liljoista. Etenkin nuo valkoiset on ihania!!

  VastaaPoista
 2. Jahaa, yllättävää :D Ritarinkannukset on kyllä nättejä, niitäki oli näköjään valkosia. Ja ois kai pitäny vielä mainita kesäkukista pelargoniat, niitä täytyy sitte ruukkuihin laitella kesäsin. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita valintoja toivottavasti pääset jo ensi syksynä toteuttamaan. Olisikin kiva jos muuttaessa voisi ottaa pensaita mukaansa kunkasvattaessa on syntynyt tunneside :)
  Toivottavasti uudet lähtevät nopeaan kasvuun :) Kesäistä juhannuksen odotusta sinulle !

  VastaaPoista