torstai 13. tammikuuta 2011

Ikean keittiö

Huomasin tuossa viime viikolla, että Ikea oli uudistanu keittiösuunniteluohjelmansa ja pakkohan sitä oli kokeilla. Kovasti oli kehittyny systeemi, mutta näillä valkosilla ovilla kuvat on minusta melko epäselvät. Sen verran myös laiskotti, etten jaksanu tukkia muutamaa "koloa" tai vaihdella sokkelilautoja valkeiksi. :)


Valitsin oveksi valkosen (vai luonnonvalkoisen??)  Ädelin, joka on se sellanen perus kehysovi. Edellisessä talossa oli melkein vastaava Puustellilta. 
Nurkkakaappi näyttää valkosemmalta, mutta saman oven laitoin kuiten kaikkiin. ;) 
Kylmäkaapit, mikro ja uuni. Päädystä puuttuu korkea peitelevy.
Altaaksi valittin valkosen upotetun posliinialtaan ja tasoksi mustan "kiven". Mulle jäi nyt vähän epäselväksi vielä, että saako Ikeasta ihan oikeaa kivitasoa vai onko se vaan sitä, missä on sisus jotain.. mitä lie. Jos ei, niin sitten tasot ostetaan muualta.

Toinen ongelma on, että haluaisin altaaksi mustan Blancon silgranit-altaan ja jos tason ottaa ikealta niin kuka kumma siihen tekee oikean kokosen reiän? Ikea?
 

Ja sitten tämä vitriiniseinä, jonka kohtaloa en osaa sinetöidä! Vitriinikaappeihin tulee joka tapauksessa valot sisään ja ylä- ja alakaapit on jotain 37 cm syvät. 


Vaihtoehto numero 1
+ Samassa linjassa muun keittiön kanssa
+ Taso, sitä ei ole ikinä liikaa

- Taso, kerää kaiken näköstä tavaraa
Vaihtoehto numero 2
 + Hurrrrjasti kaappitilaa

 - Liian korkea? 
- pöljän näkönen? :D


Mulle mieluisin vaihtoehto olis ollu jotain näiden kahden väliltä, mutta Ikealla ei ole tarpeeksi vaihtoehtoja.

 
Mielipiteitä??


Joka tapauksessa Ikean ohjelma tarjoaa meille 10 000 euroa edullisemman keittiön kuin se, josta nyt ollaan tarjous saatu! Että tähän me taidetaan kaatua, eikä tämä kyllä huono ole ollenkaan. 

11 kommenttia:

 1. Mekin meinataan Ikean keittiöö sitten kun jaksetaan/on rahaa/jos vielä asutaan tässä. On ne hintaansa nähden järkeviä. Tai toinen vaihtoehto on sitten puuseppä!

  VastaaPoista
 2. Ehkä tuo tasollinen vitriini on parempi...kun tosiaan sitä tasotilaa tarvitsee tosi usein; mm. juhlissa.
  Ikea-keittiöt on minusta jopa parempia kuin monet muut.

  VastaaPoista
 3. Kivoja vaihtoehtoja, se on se valinnan vaikeus :-)
  Pitääkin kokeilla uusittua ohjelmaa.

  VastaaPoista
 4. Ääni vaihtoehdolle yksi :) Toka vaihtoehto näyttää liian korkealta ja täydeltä minun mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Anu: Puusepän tekemän voisin meillekki haluta, mutta jotenkin en nyt vaan jaksa, tämä on niin helppoa. Ehkä sitten seuraavaan taloon! :)

  Soile: Totta,ja kyllä me varmaan tuohon tasolliseen päädytäänki.

  Johanna: Joo äkkiä kokeileen, siellä saa testailla samalla seiniin ja lattioihinki eri materiaaleja, ja tietty erinäkösiä ruokapöytiä ja tuoleja :)

  Jasminella: Niinpä! Hyvä, kiitos. :D

  VastaaPoista
 6. Juu, minunkin mielestä ykkönen on parempi! Kakkonen on liian massiivinen ja tekee keittiöstä helposti tunkkaisen ja liian täuden näköisen.

  VastaaPoista
 7. Meillä on vitriiniseinä tehty Ikean kaapistoilla. Alakaapit syviä, päällä laminaattitaso jonka päällä 2 kerrosta vitriinejä. Hyvältä näyttää, kuviakin voi joskus laittaa jos haluat.

  Mari

  VastaaPoista
 8. Oman kodin onni: Siihen taidetaan "kaatua", jälkimmäinen näyttää lisäksi siltä että se kaatuu päälle...

  Mari: Sepäs oiskin kiva ja tilanne aivan toinen, jos meilleki mahtuis siihen ne syvät alakaapit, mutta sitten menee tuo kulkureitti liian ahtaaksi. Tai no ehkä kokeilen vielä! ;)

  VastaaPoista
 9. näyttääpä kivalta -kumpikin! minäkin ottaisin tuon tasollisen vaihtoehdon, se taso kun on tarpeen (vaikka se roinaa vähän kerääkin).

  VastaaPoista
 10. Teille tulossa nätti koti kun valmiiksi saatte. Meille vaan suosieltiin että ei uunia jää/pakastimen viereen kun kuulema vähentä käyttöikää ja lisää sähkönkulutusta jääkaapille. Mut tiedä sit häntä..
  Ja olen vaihtoehto 1 on minun mieleeni. Laskutilaa ei ole koskaan liikka (meillä sitä on taas liian vähän.

  VastaaPoista
 11. T: Kiitos! Olen nyt ehkä sittenki kääntymässä tasottomaan vaihtoehtoon.. tai sitten en. Saa nähdä :D

  Henna: Niinhän se taitaa olla, mutta tässä ei nyt ole muita vaihtoehtoja ja aika paljon niitä näkyy nykyään kuitenkin olevan, siis uuneja kylmäkaappien vieressä. :) Ja kiitos, minustaki siitä tulee aika kiva! ;)

  VastaaPoista