perjantai 14. tammikuuta 2011

Kodari

Tein Ikean keittiöohjelmalla kodinhoitohuoneen myös ja oli kiva saada käsitys tuosta huoneen koosta ja mittasuhteista. 


Mutta valinnanvaikeus iski tähänki, niinku näköjään kaikkeen tässä rojektissa!

Eli tämä oli ensimmäinen versio. Valitsin samat ovet kun keittiöön ja ainaki nyt alkuun valkosen laminaattitason. Koneiden päälle en saanu tasoa lisättyä, mutta tottahan siihen sellanen tulee.


Vielä tässä kohdassa ajattelin ettei mitään voi edes muuttaa...Pari korkeaa, 80cm leveää kaappia, toinen siivouskaapiksi ja toinen pyykeille. Yläkaapit pyyhkeille ja lakanoille. Altaan päällä kuivauskaappi, mikä minusta oli kätevä edellisessä. Saa nostaa kukkaruukut ja siivoustarvikkeet kuivumaan. Kuivuri ja pesukone vierekkäin, en tykkää torneista. Ja tietysti laatikosto, joka nielee kaikenlaista! 


Mutta kas kun rupesin miettimään,että kuinka vaikeaa on viikkailla pyyhkeet ja lakanat yläkaappiin.... Noh, vaikeaa. Nehän joutus pian silittämään, että pysysivät siellä sievissä pinoissansa! :D 

Joten tein tämän...Samat korkeat kaapit, samoihin tarkotuksiin + pari 40cm leveää hyllykaappia sinne väliin. Pyyhkeille ja lakanoille omansa.    
Nyt minua sitten mietityttää, että meneekö tämä liian ahtaan näköseksi?  Tuleeko pöytätasoa liian vähän? Kumpaa tarvitaan enemmän, pöytätasoa vai säilytystilaa???

GAAAAAHHH! :D


P.S. Minussa elävä kädetön nainen ei osannu laittaa noita edellisen postauksen keittiökuvia näin hienosti, mutta onneksi meni vain yksi yö tajuta tämäkin :D

4 kommenttia:

 1. Meillähän on nyt kodarissa vain 140 cm työtasoa ja minusta se on ollut liian vähän. Haluaisin tilan myös mankelille, että sitäkin tulisi käytettyä, nyt se on ja pysyu korkean kaapin päällä käyttämättömänä:( Myös pyykkien viikkaukseen olisi hyvä olla työtasotilaa ja siihenkään se meidän 140 cm ei ole oikein riittänyt kun siinä ainoalla pöydällä on aina jotain.....

  VastaaPoista
 2. Onhan tuo kamalan lyhyt pätkä kyllä, meille ei tulis senkään vertaa ku teillä! Mutta sen verran tunnen itteeni, että mankelia meille ei tule.;) Ja pyykit jaksan viikkailla aina vaan olohuoneessa telkkari edessä :D Tuo lisäkaappitila niin houkuttaa, kun nuo on ainoat kiinteät kaapit koko talossa ( vaatteet tulee vaatehuoneisiin + Lukalle irtokaappi), mutta onhan sillä hintansa... Tämän piti olla kivaa ja helppoa! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä on kodarissa kolme korkeaa kaappia (siivous, pyykit, liinavaatteet) enkä vaihtais pois. Tosin tila on jonkin verran pidempi kuin teillä, eli tasoakin on melkein pari metriä. Mutta... siihen tasolle näyttää kertyvän kaikenlaista sälää, mitä nyt lasketaan käsistä kun tullaan ulkoa tai puretaan harkkakassia tai muuta. Eli jos et halua sitä mankelia tms, niin lyhyempi taso on varmasti oikein hyvä.

  VastaaPoista
 4. Nora, niin se oli kyllä meilläki edellisessä talossa joko yhtä hoitopöytää koko kodarin taso (eli täynnä vauvatarvikkeita ja vaatteita) tai sitten siihen kerty kaikkea maan ja taivaan väliltä. On muutes ollut ikävä "teille", monta kertaa olen ajatellu että nyt käyn kattomassa miten joku asia on teillä ratkaistu! :)

  VastaaPoista